ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τι σηματοδοτεί η απόφαση της τελευταίας ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ;

Η τροπολογία αυτή απορρίφτηκε με 76 ψήφους κατά και 61 υπέρ, ενώ υπήρξε και 1 λευκό.

H ουσία

Πρόκειται για μια σημαντική «στιγμή» στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιες «εξηγήσεις» κι αν επιχειρεί να παρουσιάσει η πλειοψηφία, η ουσία παραμένει: η ΚΕ καταψήφισε το πέρασμα των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας στην ιδιοκτησία, τον έλεγχο και τη διαχείριση της κοινωνίας, μαζί με την δραστική αύξηση στη φορολογία του πλούτου.

Την ίδια στιγμή που η ΚΕ καταψηφίζει τις τοποθετήσεις αυτές, τα βασικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικούς εκφραστές τους Δραγασάκη και Σταθάκη, δηλώνουν ευθαρσώς ότι «δεν θα εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και δεν θα αλλάξουν οι διοικήσεις των Τραπεζών», «θα ακολουθήσουν πολιτική ισοσκελισμένων προϋπολογισμών», «δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα του χρέους», κοκ.
- See more at: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/ti-simatodotei-i-apofasi-tis-teleytaias-ke-toy-syriza/#sthash.GtcEg8yl.dpuf

Η τροπολογία αυτή απορρίφτηκε με 76 ψήφους κατά και 61 υπέρ, ενώ υπήρξε και 1 λευκό.



H ουσία

Πρόκειται για μια σημαντική «στιγμή» στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Όποιες «εξηγήσεις» κι αν επιχειρεί να παρουσιάσει η πλειοψηφία, η ουσία
παραμένει: η ΚΕ καταψήφισε το πέρασμα των τραπεζών και των στρατηγικών
τομέων της οικονομίας στην ιδιοκτησία, τον έλεγχο και τη διαχείριση της
κοινωνίας, μαζί με την δραστική αύξηση στη φορολογία του πλούτου.







Την ίδια στιγμή που η ΚΕ καταψηφίζει τις τοποθετήσεις αυτές, τα
βασικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικούς
εκφραστές τους Δραγασάκη και Σταθάκη, δηλώνουν ευθαρσώς ότι «δεν θα εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και δεν θα αλλάξουν οι διοικήσεις των Τραπεζών», «θα ακολουθήσουν πολιτική ισοσκελισμένων προϋπολογισμών», «δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα του χρέους», κοκ.


- See more at:
http://www.xekinima.org/arthra/view/article/ti-simatodotei-i-apofasi-tis-teleytaias-ke-toy-syriza/#sthash.GtcEg8yl.dpuf
Τι σηματοδοτεί η απόφαση της τελευταίας ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ;

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Προβληματισμοί προς αναποφάσιστους αριστερούς.

 Προβληματισμοί προς αναποφάσιστους αριστερούς: Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ από εδώ:

 http://aristerisymporefsi.gr/index.php/component/k2/item/158-provlimatismoi-pros-anapofasistous-aristerous

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ



Είναι βέβαιο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αριστερών έχει αποφασίσει να ψηφίσει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ .
Είναι επίσης βέβαιο ότι αυτό το ρεύμα θα ισχυροποιείται όσο θα
πλησιάζουμε προς τις εκλογές από την εντεινόμενη πόλωση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η οποία αντικειμενικά καλλιεργείται και από τον ισχύοντα απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, εκλογικό νόμο .



Παράλληλα εκτός των πιστών ψηφοφόρων των υπόλοιπων αριστερών σχηματισμών, οι οποίοι παρά τις ραγδαίες δεξιόστοφες μετακυλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες διενεργούνται σε παγκόσμια πρώτη
πριν ακόμη αυτός κατακτήσει την κυβερνητική εξουσία, τείνουν να
συρρικνωθούν, σε βαθμό που σε λίγο θα μιλάμε για ορισμένους από αυτούς
για στρατηγούς δίχως στρατό, υπάρχουν και αρκετοί
αριστεροί, οι οποίοι είτε έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν τους εν λόγω
σχηματισμούς με κρύα καρδιά, είτε παραμένουν ακόμη αναποφάσιστοι
.
Καταθέτω λοιπόν ορισμένους προβληματισμούς που με βασανίζουν καιρό τώρα, και οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια τεκμηριωμένη
λήψη αυτής της απόφασης , και κυρίως να συμβάλουν στη στάση που κατά
την ταπεινή μου γνώμη οφείλουμε να τηρήσουμε την κρίσιμη μετά τις
εκλογές περίοδο............
 http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2014/10/blog-post_60.html

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Συνέχεια περι μαρίνας-καταφυγίου Βραχατίου Κορινθίας: Είναι όλα ψέμματα?

Στις 26 Μαρτίου 2014 έγραψα και παρουσίασα εδώ στο blog μου (http://christosenikolaou.blogspot.gr/2014/03/blog-post_26.html)  την αληθινή ιστορία για την μαρίνα Βραχατίου, παρουσιάζοντας τα πρωτότυπα σχέδια της πραγματικής μαρίνας όπως είχαν εγκριθεί τότε παλιά απο το υπουργείο και όσα είχαν γίνει τότε που ακύρωσαν το έργο αλλά και όσα γίνονται αυτόν τον καιρό με το αλιευτικό καταφύγιο.
Έγραφα για το πως, πριν λίγο καιρό, πριν λίγους μήνες, ο κ. Πισιμισης, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης κ. Τατούλη-Δέδε (τότε), και τα δημοσιογραφικά όργανά που τους στηρίζουν, προπαγάνδιζαν την εκκίνηση της κατασκευής μαρίνας ενώ ήταν καταφύγιο αλιευτικών σκαφών!!
Σήμερα θα παρουσιάσω αποδείξεις με έγγραφα πως αυτοί οι κύριοι της εξουσίας αντιμετωπίζουν την ανάπτυξη του τόπου μας, με το όπως τους συμφέρει εκλογικίστικα και ψηφοθηρικά χωρίς να ακολουθούν όχι μόνον τυπικές άλλα ούτε και τις επιστημονικές τουλάχιστον προδιαγραφές!

Στις 12 Δεκεμβρίου 2013  δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3155  η ΚΥΑ 67659 που αφορούσε την:
"Έγκριση τροποποίησης Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αυτού".
Σε αυτόν τον Χωροταξικό Σχεδιασμό για τον Τουρισμό δίνονται οι κατευθύνσεις για το πως πρέπει να βαδίσει η χώρα τα επόμενα 20 χρόνια περίπου, για την ορθή και ανταγωνιστική ανάπτυξη του.
Εδώ η πρώτη σελίδα του ΦΕΚ:

Όπως βλέπεται στον επόμενο χάρτη - τμήμα του ΦΕΚ- φαίνεται το υπόμνημα για την Οργάνωση Δικτύου Τουριστικών Λιμένων, που διακρίνονται σε 3 κατηγορίες:
  • Μαρίνες
  • Καταφύγια-Αγκυροβόλια
  • Ξενοδοχειακοί λιμένες

και πάρα κάτω σε αυτόν τον χάρτη της Ελλάδας φαίνεται η ολοκληρωτική οργανωτική πρόταση-κατεύθυνση και για τις μεταφορικές υποδομές άλλα και για τους τουριστικούς λιμένες.
Όπως βλέπεται στην Κορινθία προτείνονται 2 μόνον μαρίνες-με κόκκινο σημάδι-, στο Λουτράκι και στο Ξυλόκαστρο:

Και στους επόμενους 3 Πίνακες Χωροθετημένων Λιμένων που συνοδεύον την μελέτη, ιδού η αλήθεια: Στο Βραχατι δεν έχει χωροθετηθεί όχι μόνον μαρίνα, αλλά ούτε καταφύγιο!!!



Το ερώτημα λοιπόν που μπαίνει είναι:

Λένε ψέμματα οι κυβερνώντες Τατούλης-Πισιμησης-Δέδες κλπ οτι θα κατασκευάσουν στο υφιστάμενο λιμάνι μας, έστω -μετά την ανασκευή των λόγων τους περί μαρίνας- ένα καταφύγιο?
Αλλά αφού δεν προβλέπεται από το Χωροταξικό που είδαμε πάρα πάνω!

Μήπως έχουν βρει κάποια κονδύλια από άλλη πηγή π.χ από κάποιο αρμόδιο υπουργείο?
Μήπως είναι από κονδύλι της ίδιας της Περιφέρειας?
Αλλά τότε μπαίνουν δυο ζητήματα:
  1. Που είναι η νομιμότητα αυτής της διαδικασίας όταν υπάρχει ΦΕΚ που καθορίζει οτι δεν μπορούν να γίνουν έργα εκτός χωροταξικού?
  2. Είναι σωστό και δίκαιο ένας περιφερειάρχης να πηγαίνει κόντρα στον σχεδιασμό, οργάνωση και χωροθέτηση των τουριστικών υποδομών της περιφέρειας του? Με ποια λογική?
Δεν είμαι αντίθετος , αυτό το έχω ξαναγράψει, με την κατασκευή στον υφιστάμενο τεράστιο λιμένα μας, έστω και ενός καταφυγίου, αντί μαρίνας που στήριζα και στηρίζω ακόμα.
Πόσο μάλλον όταν για την ώρα μαθαίνουμε ότι το έργο θα ξεκινήσει μόνον με κάποιες μικρές παρεμβάσεις, νέος υπήνεμος μόλος, επισκευή των υπαρχόντων και εκβάθυνση του πυθμένα.
Οποιοδήποτε έργο και να γίνεται είναι καλό για τον τόπο, αρκεί να συντρέχουν διάφορες  προϋποθέσεις, μεταξύ αυτών η πλήρης και ελεγχόμενη από κοινωνικούς φορείς εφαρμογή και επίλυση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η ανταποδοτικότητα στην κοινωνία του κόστους του έργου.
Ισχύουν η θα ισχύσουν άραγε αυτές οι δυο πάρα πάνω προϋποθέσεις? 
Κατα την άποψη μου σίγουρα η δευτερη δεν ισχύει, για την πρώτη ίσως οταν έρθει η Αριστερά στην κυβέρνηση!!

Εν τέλει αναρωτιέμαι μήπως αυτά τα πρώτα εκατομμύρια ευρώ επισκευής του λιμένα πάνε χαμένα, μήπως το σταματήσουν αφού δεν είναι χωροθετημένο έργο, μήπως αυτά τα χρήματα έπρεπε να πάνε αλλού πχ στην κατασκευή ενός μικρού ΧΥΤΥ στον δήμο μας που τόσο το έχουμε ανάγκη!
Γιατί αλιευτικό καταφύγιο για ψαρόβαρκες και ψαροκάικα σίγουρα δεν έχουμε! Υπάρχει στον Άσσο και στο Κιάτο δίπλα μας!
Για τουριστική ανάπτυξη μέσω αληθινής μαρίνας έχουμε ανάγκη και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να γίνουν οι πιέσεις, όταν μάλιστα στο Λουτράκι υπάρχουν διενέξεις και αρνητικές διαθέσεις για την χωροθέτηση της μαρίνας εκεί. 

Και μια τελευταία πρόταση προς την νέα Ριζοσπαστική Παράταξη του δήμου μας υπό τον Λεωνίδα Στεργιόπουλο: Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό! Πάρτε θέση δημόσια και ξεκάθαρη και εσείς.




Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Σνόουντεν: «Εγκαταλείψτε τώρα το Dropbox, το Facebook και το Google»

Σνόουντεν: «Εγκαταλείψτε τώρα το Dropbox, το Facebook και το Google»
Εχοντας ιδία γνώση για τις τακτικές της NSA αλλά και για τον τρόπο που εταιρείες του Διαδικτύου συνεργάζονται με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο Σνόουντεν υπογραμμίζει πως το θέμα του απορρήτου θα πρέπει να προσεγγίζεται διαφορετικά. «Δεν θα έπρεπε να δικαιολογήσετε εσείς γιατί θέλετε να επικοινωνείτε με μυστικότητα, ιδιωτικά. Οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να αιτιολογούν γιατί θέλουν να σας στερήσουν αυτό το δικαίωμα όπως οποιοσδήποτε θα έπρεπε να ζητήσει την άδειά σας για να ακούει όσα λέτε με κάθε συνομιλητή σας, όχι γιατί λέτε κάτι κρυφό, αλλά γιατί έχετε το δικαίωμα να συζητάτε ιδιωτικά», λέει.....

Εναλλακτικά πρότεινε τις εφαρμογές SpiderOak (στην θέση του Dropbox), στο SilentCircle (κλήσεις και SMS) και στις εφαρμογές της WhisperSystems (RedPhone). ......

http://www.tanea.gr/news/world/article/5168864/ent-snooynten-egkataleipste-to-dropbox-to-facebook-kai-to-google/