ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Μαξ Κάιζερ: «Η ιδέα της κατάληψης της Ελλάδας στοχεύει στην αρπαγή της περιουσίας της»

Με πρωτοσέλιδο την αποκλειστική συνέντευξη που πήρε ο δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης από τον οικονομολόγο – αναλυτή Μάξ Κάιζερ κυκλοφορεί το σημερινό περιοδικό «Επίκαιρα».  Αν και για κάποιους είναι αμφιλεγόμενος ο ρόλος του Μ. Κάιζερ παραθέτουμε ολόκληρο το συγκεκριμμένο δημοσίευμα από το περιοδικό που το βρήκαμε ενδιαφέρον:
Το γνωστό Μαξ Κάιζερ συναντήσαμε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, σε μια από τις αρκετές επισκέψεις του στην Ελλάδα, την περίπτωση της οποίας παρακολουθεί στενά. Γνωστός οικονομικός αναλυτής, παρουσιαστής, παραγωγός, ακτιβιστής με έντονη δράση κατά των εταιρειών-συμβόλων της παγκοσμιοποίησης, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan, εναντίον της οποίας διεξήγαγε καμπάνια καλώντας τον κόσμο να αγοράσει ασήμι για να ανεβεί η τιμή του κι έτσι να χρεοκοπήσει η εταιρεία, η οποία, κατά τον Κάιζερ, είχε «σορτάρει» στο μέταλλο και είχε «γυμνές» θέσεις.
Τον Ιούνιο του 2011 σε εκπομπή στο κανάλι Russia Today, όπου εμφανίζεται σταθερά με το «Keiser Report», είχε κατηγορήσει τον Γιώργο Παπανδρέου ότι πρόδωσε την Ελλάδα και τον είχε αποκαλέσει «δικτάτορα που θα φύγει νύχτα»… Έχει κάνει πολλές τηλεοπτικές και διαδικτυακές μεταδόσεις από την Ελλάδα για τις εξελίξεις στη χώρα μας, στις οποίες αναφέρεται διαρκώς, και είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες μορφές διεθνώς στο χώρο της «αντισυμβατικής» οικονομικής ανάλυσης και του ακτιβισμού κατά της  παγκοσμιοποίησης, των τραπεζών και των οίκων αξιολόγησης, με προγράμματα και παρουσίες από το BBC μέχρι το Al Jazeera και την… ιρανική τηλεόραση.
Ο Κάιζερ ήρθε στο ραντεβού μαζί με τον Χιούγκο Σαλίνας Πράις, έναν ηλικιωμένο, γνωστό διεθνώς Μεξικανό επιχειρηματία, ο οποίος έχει αναθέσει πλέον στο γιο του τις οικογενειακές επιχειρήσεις και ασχολείται με την προώθηση ιδεών για την εξυγίανση του νομισματικού συστήματος, πρωτίστως στη χώρα του, αλλά και διεθνώς, στη βάση της επανασύνδεσης των νομισμάτων με πολύτιμα μέταλλα – κυρίως ασήμι.
Ο Κάιζερ θεωρεί ότι με την υπογραφή των Μνημονίων το ελληνικό πολιτικό σύστημα παρέδωσε στους ξένους την εθνική κυριαρχία και το μέλλον των Ελλήνων και επισημαίνει ότι στόχος του προγράμματος που επιβάλλεται στην Ελλάδα δεν είναι η οικονομική ανάκαμψη, αλλά η αρπαγή του πλούτου και η διαιώνιση του ελέγχου της χώρας. Περιγράφει αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη ως μια οργανωμένη επιχείρηση σταδιακής κατάληψης όλων των κρατών από παγκόσμια οικονομικά κέντρα.
- Κύριε Κάιζερ, υπάρχει κάτι άλλο που «κρύβεται» πίσω από την τρόικα και τη συνταγή της, πέραν της προφανούς δημοσιονομικής συζήτησης και της διαφωνίας για τα μέτρα;

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Τώρα θα δουν τα βουτηγμένα στο αίμα χέρια τους


Θα δει, σύντομα και ξεκάθαρα, ο καθένας από αυτούς που τους ψήφισε, ότι δεν είναι μόνο αυτές οι γυαλισμένες φάτσες τους που βγαίνουν στην τηλεόραση, αλλά είναι και τα χέρια τους που είναι βουτηγμένα στο αίμα, αφού έχουν σκοτώσει, τουλάχιστον 2μιση χιλιάδες ανθρώπους, σαν παραγωγή αυτοκτονιών, για να μην αναφέρουμε τους άστεγους, τους εξαθλιωμένους, κλπ.” ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Περικλής Κοροβέσης, σχολιάζει τα αποτελέσματα των ελληνικών εθνικών εκλογών στην Κρυσταλία Πατούλη,συμμετέχοντας στον δημόσιο διάλογο του tvxs.
Κατ’ αρχήν, νομίζω ότι τα εκλογικά αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά, από την άποψη, ότι:
Οι δυνάμεις του δικομματισμού και του μνημονίου δεν θα άφηναν τα πράγματα έτσι, θα το πάλευαν μέχρι τελικής πτώσεως. Και τώρα, τα καταφέρανε! Μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, σε λίγο καιρό, εκτός του ότι θα χειροτερεύσουν ραγδαία τα πράγματα, θα αποσαφηνιστεί αναγκαστικά και το τι κακό έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, και θα δημιουργηθεί αναπόφευκτα μία λαϊκή οργή.
Και αυτή η λαϊκή οργή, θα πρέπει να εκφραστεί πολιτικά, με έναν Σύριζα που θα πρέπει να ωριμάσει αναλόγως των εξελίξεων, για να μπορέσει να διοχετεύσει αυτή τη λαϊκή οργή, σε μία πολιτική πρόταση άμεσης εξόδου από την κρίση. Kι αυτό θα συντελεστεί, σε 3 με 8 μήνες.
Γιατί, αυτοί οι άνθρωποι που έχουν βουτηγμένα τα χέρια τους στο αίμα, δεν μπορούν να κάνουν κάτι για τη σωτηρία της χώρας.
Θα δει, σύντομα και ξεκάθαρα, ο καθένας που τους ψήφισε, ότι δεν είναι μόνο αυτές οι γυαλισμένες φάτσες τους που βγαίνουν στην τηλεόραση, αλλά είναι και τα χέρια τους που είναι βουτηγμένα στο αίμα, αφού έχουν σκοτώσει, τουλάχιστον 2μιση χιλιάδες ανθρώπους, σαν παραγωγή αυτοκτονιών, για να μην αναφέρουμε τους άστεγους, τους εξαθλιωμένους, κλπ.
Οπότε, αυτή την καταστροφή, ο ελληνικός λαός θα αναγκαστεί να την δει ολοκάθαρα, και έτσι θα δώσει μια ευκαιρία στις επόμενες εκλογές, στην Αριστερά, να παρέμβει όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά.
Μια ευκαιρία, για μια πολιτική λύση, η οποία θα έχει σαν γνώμονα, όχι τα ψευτοδιλλήμματα ευρώ, δραχμή, ευρωζώνη, και ξε-ευρωζώνη, αλλά το πώς θα υποστηριχθεί η πρόοδος και η ανάπτυξη του ελληνικού λαού.
Υπάρχουν πολλά θέματα, αλλά αυτό είναι ο πρώτος γνώμονας, δηλαδή, το πώς θα αναπτυχθεί η Ελλάδα.
Και έχουμε παραδείγματα ανάλογα -τα οποία, μάλιστα, δεν κατάλαβα, για ποιό λόγο δεν τα ανέφεραν προεκλογικά- όπως είναι η Αργεντινή, η οποία, το 2001 ήταν μια κατεστραμμένη χώρα, και το 2011 αντίθετα, ήταν μία από τις περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού ημισφαιρίου.
Έχουμε παραδείγματα, λοιπόν, ανάπτυξης, όπως η Αργεντινή, η οποία, είχε το αντίστοιχο ευρώ, δηλαδή το δολάριο, και γύρισε στο πέσος, το οποίο είναι πολύ δυνατό νόμισμα.
Επομένως, αν μπορέσει και συσπειρωθεί αυτός ο κόσμος, σε μια κατεύθυνση ανάπτυξης, ή μάλλον αποανάπτυξης για να το πούμε με όρους πιο μοντέρνους… θα μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα και να πάει μπροστά.
Και με μία Κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε η Ελλάδα, σε λίγα χρόνια, να γίνει, για παράδειγμα, η πρώτη παραγωγική χώρα σε οικολογικά προϊόντα για όλο τον κόσμο.
Ήδη υπάρχουν σοβαρές προσπάθειες, αλλά δεν βοηθάνε. Όπως, υπάρχει και θαυμαστή τεχνολογία, όπως υπάρχει έρευνα, αλλά δεν την χρηματοδοτούν, όπως υπάρχουν τομείς όπως η υγεία και η παιδεία – πολιτισμός, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το κέντρο ενδιαφέροντος όλης της Μεσογείου.
Μπορούν, με λίγα λόγια, να γίνουν πολλά, με γνώμονα όμως, πάντοτε, τον άνθρωπο και την κοινωνία. Όπως, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, χιλιάδες θέσεις εργασίας με αυτό τον τρόπο. Αλλά το ζήτημα είναι, και πως θα μπορέσουν, να δημιουργηθούν και συλλογικότητες.
Γιατί, ένα σοβαρό θέμα είναι, η Χρυσή Αυγή η οποία είναι το απόσταγμα μιας ελληνικής κοινωνίας της Άκρας Δεξιάς, των εκτελέσεων, των βασανισμών, των διώξεων, των κομμένων κεφαλιών.
Και αυτός ο «πολιτισμός» της γίνεται αποδεκτός, από ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, περίπου μισό εκατομμύριο έλληνες. Κι ενώ αυτοί οι άνθρωποι, στην προεκλογική τους καμπάνια, χτυπήσανε κόσμο, λειτουργεί υπέρ τους.
Αυτό, σημαίνει, ότι η ελληνική κοινωνία, αποδέχεται μια τέτοια κατάσταση, ενώ έχει στο παρελθόν της εκτελεσμένους, έχει εξορισθέντες, φυλακισθέντες, έχει τα πάντα!
Αφού, λοιπόν, παρ’ όλη την ιστορία μας, η ελληνική κοινωνία το δέχετε, αποδεικνύεται ότι υπάρχει μία διάχυτη ακροδεξιά κουλτούρα, και που δυστυχώς εκφράζεται και από το Πασοκ, και από τη ΝΔ και άλλα κόμματα, γιατί το να ψηφίζεις π.χ. κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, δεν σημαίνει ότι οι αντιλήψεις σου δεν είναι, ρατσιστικές, σεξιστικές ή και φασιστικές. Και αυτήν όλη την ακροδεξιά κουλτούρα, την εκφράζει η Χρυσή Αυγή, και διαμορφώνει μια απειλή για το μέλλον ολονών…
Στο κοντινό μέλλον, λοιπόν, με πρώτη στην κυβέρνηση την ΝΔ, θα δει ο κόσμος ξεκάθαρα, ότι, όχι μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα του, αλλά οξύνονται.
Και το ζήτημα, τότε, θα είναι στις επόμενες εκλογές, να καταφέρουμε να στηρίξουμε και να διαμορφώσουμε μία Αριστερά, που θα έχει σαν γνώμονα τους πολλούς, εναντίον των πολύ λίγων. Δηλαδή, το Occupy Athens…
Γιατί, πώς λέει το σύνθημα του κινήματος Occupy Wall Street “είμαστε το 99% του κόσμου ενάντια στο 1% των άπληστων καπιταλιστών”; Ε, αυτό ισχύει, και για κάθε χώρα!
Άσχετα, σε τι… Θεό πιστεύει ο καθένας, λοιπόν, το 99% του κόσμου, ζητάει μια θέση στον ήλιο…
Πηγή:http://seisaxthia.wordpress.com/2012/06/18/%cf%80-%ce%ba%ce%bf%cf

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Ε.Π.Α.Μ


            ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
 
                                         ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ ΤΑ  ΜΝΗΜΟΝΙΑ & ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
 
Έχουν περάσει ήδη πάνω από δύο χρόνια από τότε που η εθελόδουλη πολιτική τάξη αφού προετοίμασε με ένα καλοστημένο σχέδιο το έδαφος συνεργώντας με τη διεθνή των τοκογλύφων δανειστών, παρέδωσε στο έλεός τους και επίσημα τη χώρα και τον ελληνικό  λαό που κατάφερε να ξεγελάσει, καταπατώντας το Σύνταγμα και εγκαθιδρύοντας καθεστώς πλήρους υποτέλειας.
Ήταν η απαρχή μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης στο εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών τάξεων με απίστευτες περικοπές εισοδημάτων και ληστρικές φοροεπιδρομές καθώς και στις κατακτήσεις δεκαετιών που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Όσο περνάει ο καιρός και από μνημόνιο σε μνημόνιο και από δόση σε δόση τα μέτρα γίνονται ολοένα και πιο βάρβαρα μέσα σε ένα κλίμα άγριων εκβιασμών εν ονόματι της συνέχισης της εξωτερικής αναγκαστικής αναχρηματοδότησης του χρέους που αποτελεί το μοχλό και το άλλοθι μιας πολιτικής που σκοπίμως το διογκώνει, σε αντίθεση με το διακηρυγμένο στόχο του περιορισμού του. Ο ορίζοντάς μας είναι ο όλεθρος, η απόλυτη εξαθλίωση της ζωής μας, η αρπαγή όλου του πλούτου μας δημόσιου και ιδιωτικού από τα αρπακτικά του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Όλο αυτό το διάστημα, μετά την πρώτη αμηχανία, ο ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους, συμμετέχοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε μεγαλειώδεις αγώνες, προσπαθώντας να υπερβεί τα τεράστια εμπόδια των κρατικών μηχανισμών, που τον κρατούσαν καθηλωμένο. Κατόρθωσε να απονομιμοποιήσει σε μεγάλο βαθμό το καθεστώς της υποτέλειας, που αναδιπλώθηκε συγκροτώντας αρχικά μια κυβέρνηση συνεργασίας με όλο το τόξο της φαύλης πολιτικής τάξης που κυβέρνησε για δεκαετίες για να κηρύξει εσχάτως ένα ανελέητο πόλεμο στην πλειονότητα της κοινωνίας διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό και επιφέροντας μια οξύτατη κοινωνική πόλωση. Η κατάφωρη δυσαρμονία της εξουσίας αυτής με το λαϊκό αίσθημα και ο κίνδυνος ανεξέλεγκτων εκρήξεων οδήγησε τελικά στην επιλογή της προκήρυξης εκλογών.                          
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη οδήγησε στην κατάρρευση των πολιτικών σχηματισμών των συνδαιτημόνων της υποτέλειας, και αν και με αντιφατικό τρόπο μετέφερε την κοινωνική πόλωση στο πολιτικό πεδίο, προκαλώντας ευρείες ανακατατάξεις στο σκηνικό της μεταπολίτευσης. Το ελπιδοφόρο στοιχείο του εκλογικού αποτελέσματος ήταν η εκθετική εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, το προεκλογικό μήνυμα του οποίου για ενότητα της αριστεράς στην κατεύθυνση της καταγγελίας των μνημονίων και των αποικιοκρατικών δανειστικών συμβάσεων με την επαναδιαπραγμάτευση του κρατικού χρέους, που συνομολόγησαν πέρα από κάθε έννοια συνταγματικού και διεθνούς δικαίου μεταξύ τους ερήμην του ελληνικού λαού. Το αριθμητικό αποτέλεσμα των εκλογών δε διευκόλυνε το σχηματισμό κυβέρνησης στην κατεύθυνση αυτή, ενώ η σθεναρή στάση που επέδειξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνεπής στις προεκλογικές του εξαγγελίες παρά τις αφόρητες πιέσεις, οδήγησε σε νέα εκλογική αναμέτρηση στις 17 Ιουνίου.
Όλοι εμείς που βρεθήκαμε μέσα από διάφορους δρόμους και σχήματα, μεταξύ άλλων στο Ε.ΠΑ.Μ. να αντιστεκόμαστε στις βάρβαρες επιθέσεις του καθεστώτος και συστήσαμε την παρούσα συλλογικότητα, δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε αποφασιστικά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με όλες τις δυνάμεις μας, όχι μόνο εκλογικά αλλά και με την ενεργητική αγωνιστική μας παρουσία, στο ενωτικό ανατρεπτικό του εγχείρημα για τη συγκρότηση μιας άλλης κυβέρνησης με κορμό την αριστερά που θα δώσει διέξοδο στον ελληνικό λαό και τη χώρα από το φαύλο κύκλο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κοινωνική και οικονομική συντριβή. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, να συστρατευθούν στον αγώνα αυτό ενεργητικής στήριξης, ώστε με αφετηρία ένα πιο ελπιδοφόρο εκλογικό αποτέλεσμα που θα ενισχύει δραστικά τη δύναμη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να ανοίξουμε μια νέα σελίδα για την πατρίδα μας, τη ζωή μας και αυτή των παιδιών μας.
Καλούμε κατ΄ αρχάς όλους τους συναγωνιστές με τους οποίους συμπορευτήκαμε κυρίως στο Ε.ΠΑ.Μ. να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας συνυπογράφοντας τη στήριξη και την υπερψήφιση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές της 17 Ιουνίου, αλλά και να συνεχίσουμε μέσα από αυτή τη στήριξη να αγωνιζόμαστε ενεργητικά για όσα επιδιώξαμε μέχρι σήμερα. Η ψήφος στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ψήφος αγωνιστικής συσπείρωσης και ενεργητικής συμμετοχής, όχι ψήφος ανάθεσης.
Όσοι προσυπογράφουν την παρούσα έκκληση μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση anexenimerosi@gmail.com με τα στοιχεία τους: Ονοματεπώνυμο ( & πατρώνυμο), τόπος κατοικίας, επαγγελματική δραστηριότητα.      
Αγγέλου Κων/νος, Θήβα, εκπαιδευτικός, πρώην μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. & της Πολιτικής Επιτροπής του Ε.ΠΑ.Μ.  
Γρηγοριάδου Δέσποινα του Χρήστου, Αθήνα, ελεύθερη επαγγελματίας, πρώην μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.
Δουλφής Ιωάννης του Νικολάου, Αθήνα, οικονομολόγος, πρώην μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. & της Πολιτικής Επιτροπής του Ε.ΠΑ.Μ.
Δουλφής Παναγιώτης του Νικολάου, προγραμματιστής – αναλυτής Η.Υ.
Ιωαννίδης Θεόφιλος του Μιχαήλ, Αθήνα, μηχανολόγος μηχανικός, πρώην μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.
Καλύβας Δημήτριος του Κων/νου, Αθήνα, ελεύθερος επαγγελματίας, πρώην μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.
Κουτελιέρης Νικόλαος του Βσιλείου, Αθήνα, ιδιωτικός υπάλληλος, πρώην μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.
Μπαϊρακτάρη Ειρήνη του Βασιλείου, Αθήνα, εκπαιδευτικός
Νικολάου Χρήστος του Ευαγγέλου, Βραχάτι Κορινθίας, αρχιτέκτων, πρώην μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.
Σταθάτος Μάριος του Παναγιώτη, Αθήνα, ιδιωτικός υπάλληλος, πρώην μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

Ας φρόντιζαν…



 (ένθετο του 24grammata.com)
γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης

Με μεγάλη άνεση και εντελώς προπαγανδιστικά ένα απ τα πρώτα πράγματα που πρόταξαν οι πολιτικοί απατεώνες τον τελευταίο καιρό, ήταν η ενοχοποίηση των Ελλήνων. Πόσο διεφθερμένοι, τεμπέληδες, ανίκανοι είναι, και- εμμέσως πλην σαφώς- υπονοούν ότι αυτά οδήγησαν στους ταπεζικούς λογαριασμούς του Άκη, στα Βατοπέδια, το ξεπούλημα της χώρας κλπ. Το «μαζί τα φάγαμε» δεν ειπώθηκε καθόλου τυχαία. Όμως επειδή δεν μπορώ να μέμφομαι τα παιδιά μου, αν πιθανόν είναι αυθάδη ή ανήθικα, διότι εγώ τα μεγάλωσα έτσι, αντιστοίχως είναι πρόστυχο για τους απογόνους και θαυμαστές του Μακιαβέλι να αποδίδουν στο λαό ως έμφυτη την απειθαρχία, την ιδιοτέλεια, τον εγωκεντρισμό.
Δεν ξέρω πόσο εκτιμούν όλοι αυτοί την ποίηση, αλλά δράττομαι της ευκαιρίας να δημοσιεύσω ένα εξαιρετικό- αν και όχι απ τα γνωστότερα-ποίημα του μεγάλου Αλεξανδρινού, για να κάνετε τους συσχετισμούς.
Κωνσταντίνος Καβάφης
Ας φρόντιζαν  (μετάφραση στην αγγλική γλώσσα κλικ εδώ)
Κατήντησα σχεδόν ανέστιος και πένης.
Αυτή η μοιραία πόλις, η Αντιόχεια,
όλα τα χρήματά μου τάφαγε·
αυτή η μοιραία με τον δαπανηρό της βίο.
Αλλά είμαι νέος και με υγείαν αρίστην.
Κάτοχος της ελληνικής θαυμάσιος
(ξέρω και παραξέρω Αριστοτέλη, Πλάτωνα·
τι ρήτορας, τι ποιητάς, τι ό,τι κι αν πεις.)
Από στρατιωτικά έχω μιαν ιδέα,
κ’ έχω φιλίες με αρχηγούς των μισθοφόρων.
Είμαι μπασμένος κάμποσο και στα διοικητικά.
Στην Αλεξάνδρεια έμεινα έξι μήνες, πέρσι·
κάπως γνωρίζω (κ’ είναι τούτο χρήσιμον) τα εκεί:
του Κακεργέτη βλέψεις, και παληανθρωπιές, και τα λοιπά.
Όθεν φρονώ πως είμαι στα γεμάτα
ενδεδειγμένος για να υπηρετήσω αυτήν την χώρα,
την προσφιλή πατρίδα μου Συρία.
Σ’ ό,τι δουλειά με βάλλουν θα πασχίσω
να είμαι στην χώρα οφέλιμος. Αυτή είν’ η πρόθεσίς μου.
Αν πάλι μ’ εμποδίσουνε με τα συστήματά τους –
τους ξέρουμε τους προκομένους: να τα λέμε τώρα;
αν μ’ εμποδίσουνε, τι φταίω εγώ.
Θ’ απευθυνθώ προς τον Ζαβίνα πρώτα,
κι αν ο μωρός αυτός δεν μ’ εκιμήσει,
θα πάγω στον αντίπαλό του, τον Γρυπό.
Κι αν ο ηλίθιος κι αυτός δεν με προσλάβει,
πηγαίνω παρευθύς στον Υρκανό.
Θα με θελήσει πάντως ένας απ’ τους τρεις.
Κ’ είν’ η συνείδησίς μου ήσυχη
για το αψήφιστο της εκλογής.
Βλάπτουν κ’ οι τρεις την Συρία το ίδιο.
Αλλά, κατεστραμένος άνθρωπος, τι φταίω εγώ.
Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλοθώ.
Ας φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί
να δημιουργήσουν έναν τέταρτο καλό.
Μετά χαράς θα πήγαινα μ’ αυτόν.
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1930)
Το ποίημα «Ας Φρόντιζαν» είναι ένα από τα  γνωστότερα πολιτικά  ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, στο οποίο αναφέρεται στη διαφθορά των ηγετών ή των ηγεμόνων, αν θέλετε, και πως αυτή η διαφθορά περνά στους πολίτες, οδηγώντας τους στην απόλυτη παθητικότητα για την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα τους (χμμμ κάτι μου θυμίζει).
Ο νεαρός από την Αντιόχεια ζει μακάρια σ ένα περιβάλλον ευωχίας μέσα στην πόλη του και κάποια στιγμή αποφασίζει ότι πρέπει να ενσωματωθεί στον κρατικό μηχανισμό, ώστε να διασφαλίσει τα υλικά μέσα ,προφανώς για να συνεχίσει τις διασκεδάσεις του. (μα είναι δυνατόν να σκέφτηκε ένας άνθρωπος έτσι;)
Η παρακμή που έχει επέλθει στην Αυτοκρατορία των Σελευκιδών αντικατοπτρίζεται τόσο στους ηγέτες της, όσο και στους πολίτες της. Οι πολίτες διαμορφώνονται κατ εικόνα και ομοίωση των ηγετών τους, κι αυτό προφανώς δε συνέβαινε μόνο στην αυτοκρατορία των Σελευκιδών –μακάρι να ήταν έτσι-αλλά συμβαίνει όπουδήποτε μια διεφθαρμένη αρχή διαπαιδαγωγεί αντίστοιχα τους πολίτες του.
Ο Καβάφης έχει πάγια τακτική να δίνει διαχρονικά μηνύματα μέσα απ το ψευδο-ιστορικό πλαίσιο που φτιάχνει. Είναι προφανέστατο πως οι επισημάνσεις του ,  δεν περιορίζονται στο βασίλειο της Συρίας. (κάτι ήξερε ο μεγάλος Αλεξανδρινός).!!!
Το μεγάλο λάθος των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια ήταν το λάθος που διαπράττει ο νεαρός του ποιήματος και στην αρχή, δηλαδή στην παθητική αποχή του, αλλά και στη συνέχεια στην ιδιοτελή ενασχόληση με τα κοινά, που στρατεύεται για ίδιον όφελος. Αποχή σημαίνει εκχώρηση του δικαιώματος για τους διεφθαρμένους να πράττουν αντί των πολιτών. Ιδιοτελής συμμετοχή σημαίνει διαιώνιση της διαφθοράς.
Με μεγάλη άνεση ο νεαρός του ποιήματος θέτει τον εαυτό του διαθέσιμο στις υπηρεσίες οποιουδήποτε ηγέτη-ηγεμόνα. Χωρίς αναστολές, χωρίς ενδοιασμούς. Ηθικοί φραγμοί και συνειδησιακές επιφυλάξεις αίρονται. Έτσι διαπαιδαγωγήθηκε, έτσι συμπεριφέρεται. Απόλυτα χρησιμοθηρική η στάση του, και απόλυτα απενεχοποιημένη, αποδίδει μομφή στους «θεούς», που δεν έπλασαν έναν τέταρτο ηγεμόνα- ηθικό αυτόν- να τον ακολουθήσει αντί τους διεφθαρμένους. (τόνοι και πνεύματα…) 

Ασθενής κρίκος και Μέτωπο ζωής η θανάτου του λαού. Θεωρητικές και πρακτικές πτυχές.



Του Δημήτρη Πατέλη*
Όπως έδειξαν και οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, η κρίση ιδεολογικοπολιτικής εκπροσώπησης οδηγεί σε πρωτοφανή για τη νεώτερη ιστορία της χώρας δρομολόγηση μιας απεμπλοκής συνειδήσεων και ανθρώπων από τη “σιωπηλά πλειοψηφία”, από την κυρίαρχη ιδεολογία και τα καθεστωτικά κόμματα, από την υπακοή, την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και την υποταγή.  Αυτή η ρευστή και μη μορφοποιημένη ριζοσπαστικοποίηση, με όλες τις αντιφάσεις, τη μερικότητα και τους περιορισμούς της, δέσμια ακόμα της λογικής της ανάθεσης, βρίσκει εν μέρει εκπροσώπηση, ή μάλλον – επενδύει επί του παρόντος εκλογικά- στο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχετική εναρμόνιση με την υπόσχεση άμεσης κυβερνητικής λύσης, χωρίς ριζικές ρήξεις με τις κυρίαρχες στρατηγικές επιλογές της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. Οι διαθέσεις αυτές των ανθρώπων, με όλες τις ανασφάλειες, φοβίες και αβεβαιότητές τους, με σαφή τη συνδρομή μιας πρωτοφανούς τρομοκρατικής προπαγάνδας του καθεστώτος υπέρ των στρατηγικών επιλογών του, βρήκαν συγκυριακά εκλογική έκφραση σε ορισμένου τύπου ριζοσπαστισμό του πολυσυλλεκτικού  ΣΥΡΙΖΑ, που συνυπάρχει εκλεκτικά με τη μακροχρόνια δογματική αγκύλωση της ηγετικής ομάδας του σε κάποιες “ιερές αγελάδες” (π.χ. Ευρώ και Ε.Ε.).
Παρατηρείται λοιπόν μια εκδοχή αναβίωσης του προυντονισμού.............................................

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Λεκτικοί τραμπουκισμοί σε πολίτη του πιο εθελόδουλου αστού πολιτικού στα κελεύσματα των ισχυρών ντόπιων και ξένων. (Βίντεο)

Αυτό το βίντεο που παραθέτουμε είναι απ' την χθεσινή διαδικτυακή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και πρέπει να το δείτε οπωσδήποτε.
Ο πιο εθελόδουλος αστός πολιτικός στα κελεύσματα των ισχυρών ντόπιων και ξένων, ο πιο πρόθυμος υπηρέτης των Μνημονικών συμφερόντων, ο Ε. Βενιζέλος, εκδηλώνει με τον πιο χυδαίο τρόπο των εξουσιαστικό του τσαμπουκά σε ένα πολίτη που «τόλμησε» να του κάνει μια ερώτηση που θα έπρεπε να είναι στο μυαλό όλων των ψηφοφόρων.

Παρακολουθήστε την νηφαλιότητα, τον συγκροτημένο τρόπο που διατυπώνει την ερώτησή του ο πολίτης και την αναίδεια, το θράσος και το «κασιδιάρικο» στυλ με το οποίο του απαντάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ..................

Ημουν κι εγω εκεί!!! Ένα χρόνο από την 15η Ιούνη 2011!



Ημερομηνία: 15/06/2012
Συγγραφέας: left.gr

Ένα χρόνο ακριβώς μετά από εκείνη την πρώτη μεγάλη μάχη ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο. Ήταν 15 Ιούνη του 2011...

Αυτή είναι μια σύμπτωση, σαν σήμερα δώσαμε την πρώτη μεγάλη μάχη ενάντια στα μνημόνια... Αυτήν την ημέρα επέλεξε ο κ. Σαμαράς να κάνει συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος για να υπερασπιστεί τα Μνημόνια. 

Καλούμαστε μεθαύριο να επισφραγίσουμε αυτήν και τις επόμενες μεγάλες μάχες που δώσαμε και με μια ψήφο. Με μια ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ που θα θέσει και τον πολιτικό φραγμό σε αυτές τις πολιτικές. 

Ζήσαμε την καταστολή, την προσπάθεια να περάσουν πάση θυσία τα μέτρα της κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής χρεοκοπίας. Αντισταθήκαμε πνιγμένοι στα χημικά.............

Δήμος Βέλου-Βόχας ακούει??????διαβάζει?????????


Επιστολή των Οικολόγων Πράσινων προς τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις παραλίες

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) κο Κώστα Ασκούνη έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητώντας να ενημερωθούν για το εάν οι Δημοτικές αρχές τις χώρας έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση πρόσφατης απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις παραλίες.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Πρόεδρε,
Με την υπ’ αρ. πρωτ. 1052758/ 1451/Β0010/10.04.2012 Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών (ΦΕΚ 1411/30-4-2012/Τεύχος Β΄), που συμπληρώνει την υπ’ αριθ. 1038460/ 2439/ Β0010/15.04.2009 (ΦΕΚ 792/ 29-4-2009 Τεύχος Β΄) παλαιότερη Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Εσωτερικών, προβλέπεται μεταξύ άλλων:
«(…) σε (1) τουλάχιστον ανά Δημοτική Ενότητα από τους παραχωρηθέντες κοινόχρηστους χώρους αιγιαλού, παραλίας κ.λπ., καθώς και όπου υφίστανται λουτρικές εγκαταστάσεις της προηγουμένης παραγράφου, οι Ο.Τ.Α. υποχρεούνται επίσης, να προβούν στη τοποθέτηση ενός (1) διαδρόμου, κάθετα προς την ακτογραμμή, ο οποίος θα επιτρέπει την είσοδο στο νερό των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (Α.με.Α.), ο οποίος θα φέρει τις πιο κάτω τεχνικές προδιαγραφές :
α) Να αποτελεί προσωρινή κατασκευή
β) Να κατασκευάζεται ισόπεδα με το πέριξ έδαφος της ακτής
γ) Να κατασκευάζεται από μη τοξικά υλικά , φιλικά προς το περιβάλλον , κατάλληλα για εξωτερική χρήση, ανθεκτικά σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες , υγρασία, υπεριώδη ακτινοβολία κ.λπ.
δ) Να διαθέτει ομαλή, αντιολισθηρή και συνεχή επιφάνεια
ε) Να έχει πλάτος τουλάχιστον 1,5 μ. και τα όρια του να επισημαίνονται (επ΄ αυτού) με συνεχή κίτρινη λωρίδα πλάτους 10 εκ.
στ) Να κατασκευάζεται σε τέτοια θέση ώστε η μέγιστη κατά μήκος κλίση τους να μην είναι μεγαλύτερη από 8%
ζ) Να φέρει σε επιλεγμένα σημεία και ιδιαίτερα στην αρχή και το τέλος αυτού, με επιδαπέδια σήμανση, το Διεθνές Σύμβολο Πρόσβασης και
η) Να τοποθετηθεί σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί να συνδέεται με τους εκτός αιγιαλού χώρους εξυπηρέτησης των Α.με.Α. (στάθμευσης, τουαλέτες κ.λπ.).
Οι Ο.Τ.Α. υποχρεούνται επιπλέον να εξασφαλίσουν την ύπαρξη ενός (1) τουλάχιστον χώρου υγιεινής (WC) και ενός (1) αποδυτηρίου, μη μόνιμης κατασκευής, με διαστάσεις και εξοπλισμό που να επιτρέπουν τη χρήση τους από τα Α.με.Α., σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Οι χώροι αυτοί πρέπει να βρίσκονται στα όρια του κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού, παραλίας κ.λπ. και να είναι προσβάσιμοι από τους διαδρόμους πρόσβασης και τους υπάρχοντες χώρους στάθμευσης.
Επίσης οι Ο.Τ.Α. υποχρεούνται να εξασφαλίσουν, εντός της εκτός αιγιαλού περιοχής στάθμευσης, ένα (1) τουλάχιστον χώρο στάθμευσης αποκλειστικά για Α.με.Α., ο οποίος να έχει τις απαραίτητες διαστάσεις, καθώς και ειδική επιδαπέδια και επιστήλια σήμανση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις…».
Με δεδομένα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, οι συμπολίτες μας με αναπηρία αλλά και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης με το οποίο θα πρέπει η Δημόσια Διοίκηση να προσεγγίζει τα θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εάν οι Δήμοι-μέλη της Κ.Ε.Δ.Ε. έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση των προβλεπόμενων από τις ανωτέρω διατάξεις».

Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

αφιερωμένο στον μαλάκα ελληνάρα μικροαστό!

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.»
Μπ. Μπρέχτ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ο Νόαμ Τσόμσκι για τις εκλογές: Ιστορικής σημασίας το τι θα επιλέξουν οι Έλληνες


"Οι επιλογές που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι δύσκολες κι οδυνηρές. Πλην όμως είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης και για ολόκληρο τον κόσμο" τονίζει ο Νόαμ Τσόμσκι στο εξαιρετικής σημασίας μήνυμα που στέλνει μέσω της "Αυγής" ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Στο μήνυμά του ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής ασκεί δριμεία κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν, οι οποίες "θα υπονομεύσουν το κοινωνικό συμβόλαιο που κατακτήθηκε ύστερα από πολύχρονους λαϊκούς αγώνες". Επισημαίνει ότι η Ελλάδα υπήρξε "το κύριο θύμα" αυτών των "βάρβαρων προγραμμάτων" και επιπλέον ότι βρίσκεται "στην πρώτη γραμμή των εξελισσόμενων κινημάτων σε όλη την Ευρώπη". Τέλος, στρέφει το βλέμμα με ενδιαφέρον στην ελληνική εκλογική διαδικασία της 17ης Ιουνίου, επισημαίνοντας το ιστορικό βάρος της για "ολόκληρο τον κόσμο"...........

Αντίστροφη μέτρηση για την επικείμενη αθέτηση πληρωμών της Ελλάδας- Άλαν Σίμπιλς


Συνέντευξη  στο αυστραλιανό δίκτυο Finance News Network , με τον Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικής Οικονομίας στο  Universidad Nacional de General Sarmiento , του Μπουένος Άιρες, καθηγητή Alan Cibils.


ΠΗΓΗ: contramee
Μετάφραση: Anne Chardonnay

Απομαγνητοφωνημένη η  συνέντευξη στη  Lelde Smits

Lelde Smits: Γεια σας είμαι η  Lelde Smits από το δίκτυο Finance News Network  της Αυστραλίας και  έχουμε μαζί μας σήμερα  από την Αργεντινή, τον πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικής Οικονομίας στο Universidad Nacional de General Sarmiento , καθηγητή Alan Cibils.

Alan ,σας καλωσορίζω στο FNN. Έχοντας  ζήσει  την οικονομική κρίση στην Αργεντινή εδώ  και  μια δεκαετία , εν συντομία θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε τι συνέβη και γιατί;

Alan Cibils: Η  χρηματοπιστωτική κρίση του 2001/2002  ήταν πραγματικά η λογική συνέχεια των επί δεκαετία εφαρμοζόμενων  νεοφιλελεύθερων πολιτικών, τίποτε διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει και σήμερα- του ίδιου είδους  πολιτικές εφαρμόζονται  τώρα στην Ευρώπη. Στην περίπτωση της Αργεντινής, δεν υπήρξε  μια νομισματική ένωση, αλλά είχαμε μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία. Η Αργεντινή είχε  συνδεδεμένο το νόμισμά της με το δολάριο, στην περίπτωσή μας δια νόμου, και αυτό εμπόδιζε  ουσιαστικά την κεντρική τράπεζα να ασκήσει ανεξάρτητη νομισματική πολιτική.


Lelde Smits: Ποιοι παράγοντες οδήγησαν τη χώρα στη  χρεοκοπία;

Alan Cibils: Η συσσώρευση του χρέους, πράγμα που  σημαίνει ότι το οικονομικό σύστημα της Αργεντινής, το σύστημα  της  Νομισματικής Eπιτροπής συναλλάγματος,  ήταν βιώσιμο μόνο μέσω της αύξησης του χρέους. Έτσι, όσο υπήρχαν οι  πρόθυμοι να αγοράσουν κρατικά ομόλογα της Αργεντινής, φαινόταν ότι το σύστημα μπορούσε να επιβιώσει . Όταν έγινε ή μάλλον όταν άρχισε να γίνεται διακριτό ότι το σύστημα δεν ήταν  μακροπρόθεσμα βιώσιμο , τα ιδιωτικά κεφάλαια στέρεψαν και τότε τα προβλήματα  της Αργεντινής άρχισαν να γίνονται ορατά.....................

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αφιέρωμα στην 40η σημερινή επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος


Το θέμα της αυριανής 6-5-2012 ημερησίας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας Βέλου-Βόχας είναι "Συζήτηση για την διαχείριση των απορριμάτων"
Αφιερώνω τις πάρα κάτω ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ φωτογραφίες από το χάλι του Βραχατίου το οποίο έχει φτάσει η σημερινή δημοτική αρχή των κκ Παπακυριακου-Τρωγάδη και των δημοτικών παρατάξεων που τους υποστήριξαν στις επαναληπτικές εκλογές δηλαδή αυτές των κκ. Ραχανιωτη του Πασοκ και Μπουρα.
Επίσης τις αφιερώνω στην εφημερίδα του κ. Μασουρη απο το Ζευγολατιό " Το Βήμα της Βοχας" η οποια εκθειάζει συνέχεια την πολιτική του δημάρχου  και στην μείζονα αντιπολίτευση των κκ. Λέκκα-Λουτα ώστε να τους υποστηριξω στις σχετικές ερωτήσεις στην συζήτηση, αφού δεν μπορώ να παραστώ από τότε που ο δημοκρατικός Πρόεδρος του συμβουλίου κος Τρωγαδης έχει βάλει τέτοιους περιορισμούς στη φωνή των πολιτών που πρέπει να έχεις κάνει αίτηση με χαρτόσημο και δεν ξέρω τι άλλο!














Αυτη η τελευταία αφορά, πέρα απο το χορταριασμα της παραλίας, την παράνομη περίφραξή άπω ιδιώτη,τμήματος του αιγιαλού Βραχατιου ακριβώς δίπλα στο λιμάνι, και η οποία παράνομη περίφραξη έχει κριθεί τελεσίδικα κατεδαφιστέα απο την Πολεοδομία εδώ και 1,5 χρόνο!! Τι κάνει ο δήμος?