ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Γενικο Πολεοδομικο Σχέδιο δημου Βοχας

Ποτε δεν ειναι αργα!!!
Επρεπε να περάσουν 6 ολοκληρα χρόνια για να παρουσιασει ο δημος την πρωτη προταση για το Γ.Π.Σ!
Τεσσερα (4) χρονια δημαρχίας Χριστοδουλου και δύο (2) χρονια δημαρχίας Λιούντρη, οταν στο διπλανο δημου Βελου ο Λαμπροπουλος το εχει ολοκληρωσει σε χρονο dt.
Και μιλαμε για την αρχικη προταση -φαση Β1- παρουσιασης, που πρεπει να ακολουθησει η Β2, που θα ερθει μετα απο διαβουλευση με τους πολιτες και τους φορεις του δημου, ενστασεις στην Περιφερεια κλπ. εως οτου εγκριθει.
Μερικές πρωτες παρατηρησεις τωρα επι της ουσίας του σχεδίου το οποιο κατ'αρχην χαρακτηριζω αρνητικα για μια πορεια αειφορου αναπτυξης του δημου μας:
  1. Προτεινουν την ανάπτυξη του δημου σε μια μεγαλη πολη-"η πολη της Βόχας"-ενωνοντας το Ζευγολατιο, Βραχατι, Μπολατι, Βοχαικο, Ευαγγελιστρια και μεγαλώνοντας τα οικοδομησιμα ορια κατα 30% περιπου, με οραμα μια πολη "ανταγωνιστική" στη μεση της Κορινθου καιΚιατου!! Ομως θα ειναι λα΄θος μια τοσο μεγαλη επεκταση οικιστικη διοτι ξεχνουν οτι εχουμε λειψυδρία! Το νερο δεν φθανει για το υπαρχον οικιστικο συνολο ποσο μαλλον για αυτο που το θελουν αυξημενο κατα 30%!! Επισης να θυμισω οτι ο προαστιακος εφερε κοσμο στην περιοχη οχι για να ζησει σε μια πολη αστικη οπως το Κιατο η η Κορινθος αλλα σε μια περιοχη που να μην θυμιζει πολη αλλα προαστιο! Ασχετα αν οι εργολάβοι και με την ανοχη του δημου καταστρατηγουν τους οικιστικους νομους και κατα στρεφουν το περιβαλλον. Μπορουμε να τους σταματησουμε αν θελουμε.
  2. Το Γ.Π.Σ στα πλαισια αυτα, προτεινει να χωροθετηθει μαρινα στο λιμανι του Βραχατίου ενω ο δημαρχος Λουντρης και το επιτελειο του ειναι αντιθετο και ειπε οτι ετοιμαζουν αλιευτικο καταφυγιο!!!! Μεγάλη αντιφαση με πολυ πλακα!! Διοτι η παραταξη του δημαρχου που εγω την εχω ονομασει " η παραταξη της μαρινας", ερχεται μετα απο τοσα χρονια και σπαει τα μουτρα της πανω σε αυτο που ειχε πολεμησει τοτε και το βρισκει μπροστα μεσα απο μια επιστημονικη πολεοδομικη μελετη που η ιδια πληρωνει το κοστος!!!
  3. Στην εισοδο του Βραχατίου, ενθεν και ενθεν της παλαιας εθνικης οδου απο Κουτρουμπη και δυτικα, προτεινουν την χωροθετηση δραστηριοτητων Χονδρεμποριου και Βιοτεχνιων απο χαμηλης μεχρι μεσης οχλησης. Θεωρω οτι ειναι λαθος οι βιοτεχνιες εκει διοτι θα προσβαλουν το περιβαλλον. Θα πρεπει να μεταφερθουν πλησιον του νεκροταφειου Ζευγολατιου οπου επιτρεπεται η χωροθετηση τους ενω απαγορευεται σε αποσταση 250 μ. η ανεγερση κατοικιων.
  4. Χαλκι και Σουληναρι δεν περνουν καμμια οικιστικη επεκταση και αφηνονται μαλλον στην τυχη τους.
  5. Σε ενδεχομενη αντικατασταση της παλαιας σιδηροδρομικης γραμμης, προτεινουν να γινει μια "ηπιας μορφής κυκλοφοριακη οδος". Αυτη θα αποτελειται απο πεζοδρομο, απο πρασινο, απο παγκακια, και θα μπορουν να κυκλοφορουν και αυτοκινητα των περιοικων. Ταυτοχρονα προτεινουν α) η Παλαια Εθνικη Οδός να αποχαρακτηρισθει και να γινει δημοτικη δηλαδη με φαναρια και οτι αλλο ωστε να ελαττωσουντην κινηση! β) χαρασσουν μια νεα οδο -παρακαμπτηριο για την Κορινθο-Κιατο-που σε σχημα Π, παρακαμπτει τον νεο δημο, και απο την Π.Ε.Ο στο Μπολατι ανεβαινει μεχρι την γραμμη προαστιακου, ερχεται παραλληλα αυτης μεχρι και το Ζευγολατιο και ξανακατεβαινει στην Π.Ε.Ο περιπου στου Κουτρουμπη παρα περα!!!Θεωρω οτι ειναι λαθος ολα τα παρα πανω και το πιο σωστο και μονο θα ηταν να διατηρηθει η υφισταμενη γραμμη ΟΣΕ και να αντικατασταθει με μια γραμμη τραμ με εκατερωθεν ποδηλατοδρομους ,που απο Δερβενι μεχρι Κορινθο θα δωσει εναλλακτικη και οικολογικη κινηση, απελευθερωνοντας αυτοχρονα σημαντικη φορτιση της Π.Ε.Ο. Υπόψιν οτι σε καθε οικισμο υπαρχει σταθμος και διασταυρωση σιδηροτροχιων.Ταυτοχρονα αυτη η κινηση τραμ θα βοηθησει και τις πολεις Κορινθου-Κιατου-Κυλοκαστρου-Δερβενιου που μαστιζονται απο το προβλημα σταθμευσης αυτοκινητων.
  6. Το μονο κατ'αρχην θετικο που ειδα ηταν μια προτεινομενη πρασινη ζωνη στην παραλια Βραχατιου απο τον Αγ.Δημητριο εως το ποταμι Ζαπαντης. Εκει οπου ειναι τα ακινητα Τραπεζωνκλπ. Μακαρι να πραγματοποιηθει.

Αυτα τα λιγα για την ωρα. Ελπιζω να μαθουμε περισσοτερες λεπτομερειες απο την διαβουλευση που θα γινει με τους πολιτες και φορεις και που ειναι υποχρεωτικη για την τελικη διαμορφωση και εγκριση του σχεδιου απο τον Περιφερειαρχη.